På Omø håndhøstes blæretang fra kysten og sukkertang kommer med som bifangst, når garnfiskerne får det i nettet. Begge arter er lækre spisetangarter, og vi skal lære at bruge det som en naturlig del af vores kost.

Tang kan spises i alle slags retter, både i det salte og i det søde køkken. Der er mange anvendelsesmuligheder, idet tang virker smagsforstærkende og giver god smag til stort set alle retter. Tang fungerer endvidere som stabilisator i maden, og har ligefrem konserverende virkning.

Tang indeholder aminosyren glutaminsyre, som er det stof som har smagsforstærkende egenskaber. Og så er tang sundt og sprængfyldt af sporstoffer, antioxidanter, gode mineraler og fedtsyrer, som vi generelt får for lidt af i vores mad.

Tang kan betragtes som havets grøntsag eller krydderi, som kan berige kosten på alle måder. Et godt princip er ikke at komme for meget i, men nok til at det giver en ekstra dybde i smagen. Det er sundt at spise ca. 3 g tørret tang om dagen, eller 20 g på en uge, som tommelfingerregel.